Uludağ Üniversitesi, uluslararası başarı hedefleriyle 50. yılını kutladı
Bursa Uludağ Üniversitesi, 50. kuruluş yıl dönümünü kutlarken, Türk sanayisine katkı sağlayan bir araştırma üniversitesi olma yolundaki ilerlemesini sürdürüyor.
Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), 50. kuruluş yıl dönümü etkinliklerinde, hem ulusal hem de uluslararası alanda büyüme hedeflerini açıkladı. Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Türkiye genelinde 208 üniversite arasında yer aldıklarını, ancak bu üniversitelerden sadece 23'ünün "araştırma üniversitesi" olduğunu vurguladı. Yılmaz, kısa ve orta vadede, lisansüstü eğitime daha fazla ağırlık veren, sanayiden ekonomiye kadar geniş bir yelpazede ülkeye katkı sunan bir üniversite olmayı hedeflediklerini belirtti.
Dünya Sıralamasında İlk 500 Hedefi
Rektör Yılmaz, Bursa Uludağ Üniversitesi'nin hem Türkiye'de hem de dünya genelinde hızlı bir büyüme stratejisi izlediğinin altını çizdi. Yılmaz, "Türkiye’de ilk 10 üniversite arasında yer almak ve dünya genelinde ise önce ilk 1000'e, ardından da ilk 500'e girmeyi hedefliyoruz" dedi. BUÜ'nün şu anda 15 fakülte, 15 meslek yüksekokulu ve 6 bini yabancı olmak üzere toplamda 66 bin öğrenciye ev sahipliği yaptığı bilgisini paylaştı. Ayrıca, 3 bin öğretim elemanıyla eğitim vermekte olan üniversitenin bugüne kadar 300 bin mezun verdiği aktarıldı.
Akıllı Kampüs ve Yeni Yapılar Geliyor
Bursa Uludağ Üniversitesi'nin, sahip olduğu 16 bin dönümlük arazi üzerinde hayata geçireceği akıllı kampüs projeleri de büyük ilgi uyandırıyor. Rektör Yılmaz, dijital teknolojilerin kullanılacağı bu projelerin yanı sıra yeni yapılar da inşa edileceğini belirtti. Merkezi derslikler, organ nakil merkezi, Diş Hekimliği Fakültesi ve ileri teknolojiler laboratuvarları gibi pek çok yapının kısa süre içinde tamamlanarak eğitime kazandırılacağını duyurdu.
Üniversite-Sanayi İşbirliğinde Yüzde 49 Artış
Son 5 yılda Bursa Uludağ Üniversitesi’nin, sanayi ile işbirliği oranında %49 gibi kayda değer bir artış yaşandığını ifade eden Yılmaz, üniversitenin çabalarının yalnızca Türkiye sınırları içinde değil, uluslararası alanlarda da yankı bulduğunu dile getirdi. Yılmaz, 40'tan fazla ülkenin üniversiteleriyle yapılan anlaşmalarla, akademik ve bilimsel işbirliklerinin daha da geliştirileceğini ve uluslararası öğretim üyesi sayısının artırılacağını da belirtti.