BDDK Colendi Bank'a dijital bankacılık faaliyet izni verdi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Colendi Bank A.Ş.'ye dijital bankacılık faaliyetleri için gerekli izni verdi. Karar, Resmî Gazete’de yayımlandı.

BDDK Colendi Bank'a dijital bankacılık faaliyet izni verdi

BDDK, 31 Ekim 2024 tarihli toplantısında Colendi Bank A.Ş.'ye dijital bankacılık faaliyetlerini yürütme izni verdiğini açıkladı. Bu önemli gelişme, Resmî Gazete'de yayımlanarak resmiyet kazandı.

BDDK'nın Kurul Kararı'na göre, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 10. maddesi, Bankaların İzne Tabi İşlemleri ile Dolaylı Pay Sahipliğine İlişkin Yönetmeliğin 7. maddesi ve Dijital Bankaların Faaliyet Esasları ile Servis Modeli Bankacılığı Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde yapılan değerlendirmeler sonucunda, Colendi Bank A.Ş.'nin başvurusunun kabul edildiği belirtildi.

Bu çerçevede, colendi bank a.ş.'nin dijital bankacılık alanında resmen faaliyet gösterebilmesi için gerekli izin, BDDK'nın 3 Ağustos 2023 tarihli ve 10639 sayılı kararı ile de uyumlu olarak onaylandı.

2017'de Webrazzi Fintech sahnesinde tanıtılmıştı

Colendi, daha önce 2017 yılında Webrazzi Fintech sahnesinde tanıtılmış ve 2021 yılında 120 milyon dolar değerleme üzerinden 30 milyon dolar yatırım almış bir fintech girişimidir. Şirket, Bülent Tekmen, Erkan Kilimci, Deniz Devrim Cengiz, Ali Kürşad Bostan, Muhammed Furkan Ünsal ve Murat Öztürk tarafından kuruldu.

Colendi, mayıs ayında 65 milyon dolar yatırım almıştı

Türk fintek girişimi Colendi, aralarında Citigroup Inc. girişim sermayesi kolunun da bulunduğu bir grup yatırımcıdan Seri B yatırım turunda 65 milyon dolar toplayarak 700 milyon dolar değerlemeye ulaşmıştı.

Bloomberg’e açıklama yapan Colendi CEO'su Bülent Tekmen “Bu finansman, şirketin EMEA, GCC ve Türki cumhuriyetler genelinde önemli bir dijital bankacılık kuruluşu olma misyonunu destekleyecek. Seri C yatırım turu ile yıl sonuna kadar 150 milyon doların üzerinde yatırım toplamayı, 1 milyar dolar değerleme ile bir unicorn olmayı hedefliyoruz” demişti.

Dijital Bankacılık Faaliyetleri

Dijital bankacılık, geleneksel bankacılığın yerini almaya başlayan yeni nesil bir model olarak öne çıkıyor. Bu model, internet üzerinden sunulan bankacılık hizmetlerini içeriyor ve müşterilere daha hızlı ve düşük maliyetli hizmetler sunmayı amaçlıyor.